Картите на Google ще имат режим Immersive View

Той ще съчетава Street View със сателитни изображения

Картите на Google ще имат режим Immersive View | StandartNews.com

В първия ден на събитието Google I/O 2022 станаха известни новостите в Google Maps. Услугата ще получи нов "поглъщащ изглед" на избрани градове и възможност за използване на AR Live View в приложения на трети страни.

От години Google Maps се използва за преглед на улици като удобен начин да опознаете някои от кътчетата на нашата планета, без да напускате жилището си. Сега Google комбинира Street View и сателитни изображения, за да създаде "богат цифров модел на света", който компанията нарича "потапящ изглед".

В актуализираните Google Maps вече можете не само да разглеждате живописни градски пейзажи и забележителности, но и да посетите виртуално вътрешността на някои сгради или да видите някои квартали по нов начин: през нощта, при лошо време или с тълпи от хора.

В същото време върху показаните снимки се наслагват обичайните полезни данни от Google Maps: нива на заетост и показатели за трафика. Единственото ограничение засега е кои градове могат да се разглеждат в "потапяща" форма: само определени райони на Лос Анджелис, Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско и Токио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай