Google подобрява резултатите от търсенето в Gmail

Google ще помогне да намерите теми, свързани с вашето търсене

Google подобрява резултатите от търсенето в Gmail | StandartNews.com

Google подобрява резултатите от търсенето в Gmail, с което се надява да улесни намирането на конкретен контакт. В публикация в блог Google обяснява, че пуска „съвпадение на намерения за имена и имейл адреси“, както и нови „персонализирани предложения“ в Gmail.

С нововъведенеито Google ще помогне да намерите теми, свързани с вашето търсене, а Gmail трябва да стесни резултатите от вашето търсене и да ви помогне да намерите точно това, което търсите, независимо дали е конкретен контакт, имейл или файл.

Като пример Google обяснява, че Gmail вече ще показва имейл адреси и собствени имена, които отговарят на вашата заявка, преди да покаже съответстващи фамилни имена. Това трябва да ви е от полза, ако сте свикнали да търсите контакти въз основа на техните имена, тъй като тези резултати вече ще се показват в горната част. По-рано Google популяризира фамилни имена, които отговарят на вашата заявка, вместо съвпадащи собствени имена.

Има и нови персонализирани предложения на Gmail, които приоритизират резултати от търсене въз основа на това колко често взаимодействате с някого. Сега, когато търсите нечие име или имейл, ще видите контактите, с които си кореспондирате най-често пред тези, с които не.

Въпреки че това са доста незначителни корекции, те вероятно ще осигурят малък тласък на производителността, който трябва да направи по-лесно и по-бързо намирането на контакта, който търсите. Наскоро Google работи върху подобрения във всичките си приложения за Workspace и това включва редизайн на Gmail, който започна да налага на потребителите през юни. Той също така изчисти външния вид на своите покани в календара и стартира нова опция, за да помогне за намаляване на спам поканите .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай