ЕС с ново изискване към Twitter

Мярката е за използване на модератори доброволци

ЕС с ново изискване към Twitter | StandartNews.com

До септември тази година всички сайтове за социални мрежи, работещи в юрисдикциите на ЕС, трябва да се съобразят със Закона за цифровите услуги (ЗЦУ) или ще бъдат глобени с до 6% от годишния си глобален оборот. Местните регулаторни органи посъветваха Илон Мъск да използва в по-голяма степен човешки труд за модериране на съдържанието.

Както обяснява Financial Times, европейските регулатори не са напълно удовлетворени от политиката на Twitter, която включва използването на малък брой доброволци за модериране на съдържанието и желанието им да бъдат заменени с алгоритми с изкуствен интелект. Европейските служители твърдят, че Twitter трябва да наеме повече професионални модератори и да обръща по-голямо внимание на проверката на това, което се разпространява на неговите страници.

При неотдавнашните разговори с европейските служители Twitter приветства практиката за използване на модератори доброволци като част от концепцията за общностни бележки, но получи забележка, че те не са достатъчно, за да се борят ефективно с разпространението на дезинформация. Освен това ефективното модериране на съдържание на езици, различни от английския, остава предизвикателство. Европейската комисия изрази надежда, че платформите ще осигурят отпускането на адекватни ресурси, за да приведат дейността си в съответствие с регионалните правни изисквания. Според длъжностните лица наемането на достатъчно персонал е един от ключовете за успех в това отношение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай