Бонбончета бутнаха Angry Birds от върха

9 млн. души всеки ден играят Candy Crush Saga във Фейсбук

Бонбончета бутнаха Angry Birds от върха | StandartNews.com

Хитът Angry Birds на Rovio най-сетне бе свалена от върха. Най-популярната игра в света вече е Candy Crush Saga, показва официалната статистика. Създателят й - лондонският разработчик King.com, пък измести Zynga (авторът на Farmville) като най-популярната компания за игри в социалните мрежи. King.com вече има 66 млн. играчи по света, като над 9 млн. от тях всекидневно се потят над пъзела Candy Crush във Фейсбук. Farmville е на второ място с 52 млн. играчи всеки ден.

Успехът на лондонската компания се дължи на огромната популярност на играта, която превзе класацията с гръм и трясък. Candy Crush е най-популярната игра във Фейсбук и най-сваляната за операционните системи iOS и Android през март и април. В Android Play повече от нея са изтегляни само приложенията Facebook и Whataspp Messenger.

Candy Crush Saga е от вида игри пъзел, при която трябва да наредите едно до друго или едно под друго 3 или повече бонбончета от един цвят, за да изчезнат (подобна е Jewels Stars и много други). При 4 или 5 от един цвят създавате супербонбончета, които ви помагат по-лесно да преминете на следващото ниво. Нивата са близо 300. Може да играете не само на смартфона или таблета си, а също и в сайта на King.com. Candy Crush Saga може и да се синхронизира, което ви позволява да я стартирате на една платформа и да продължите на друга.

Играта дебютира за мобилните платформи през декември 2012 г. и само за 6 месеца се превърна в световен хит. Само в последния месец на миналата година тя бе свалена 10 млн. пъти. Оттогава феновете на Candy Crush Saga са прекарали пред играта еквивалента на 103 000 години. Разбити са били 1 трилиона бонбончета, което е повече от звездите в Млечния път. Повечето от пристрастените към нея играчи са жени - 69%, от които 300 000 се казват Мария. Трима души пък я играят дори на Антарктида.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай