BMW се отказа да предлага отоплението на седалките в колите си като абонамент

Малко хора се интересували от услугата

BMW се отказа да предлага отоплението на седалките в колите си като абонамент | StandartNews.com

След като BMW бе критикувана за въвеждането на платени абонаменти за вече монтирани в автомобилите опции, компанията реши повече да не предлага активиране на оборудването на автомобила срещу допълнителна месечна такса. Вместо това BMW ще се съсредоточи върху услуги, свързани със софтуера, като например помощ при шофиране и паркиране.

През 2020 г. BMW обяви абонаментна услуга, предлагаща на клиентите да плащат за отделни функции на автомобила при необходимост. Вместо обаче да предложи опции, подобни на тези, предлагани от Mercedes-Benz - подобрени динамични характеристики за електрически автомобили или автономно паркиране - BMW се сблъска с критики за въвеждането на абонамент за отопление на седалките, първоначално инсталирани в автомобилите по време на производството.

Питер Нота, член на управителния съвет на BMW, отговарящ за продажбите и маркетинга, заяви тази седмица, че компанията вече ще се съсредоточи върху функционалностите на автомобила по заявка - като например помощ при шофиране и паркиране - които могат да бъдат добавени след закупуването на автомобила.

Нота подчерта, че абонаментът за отопляеми седалки не е бил много търсен от клиентите. "Хората имаха чувството, че плащат два пъти, което всъщност не беше така, но възприятието е реалност, както винаги казвам. Ето защо спряхме тази практика", каза той.

Това би могло да бъде добър урок за други производители на автомобили, които искат да увеличат приходите си чрез абонаментни софтуерни услуги, като подчертава важността на избора на правилните функции за монетизиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай