Биткойнът се срина с повече от 20% през уиекнда

Загубени са над 2,2 трилиона щ. долара

Биткойнът се срина с повече от 20% през уиекнда | StandartNews.com

Курсът на най-популярната криптовалута се срина сериозно през последните дни. Само за ден стойността ѝ се понижи от 57652 щ. долара до 42019 щ. долара. Както обикновено се случва сривът на биткойна доведе и до спад при някои други подобни валути.

Втората цифрова валута по пазарна капитализация Ethereum спадна със 17,4 процента. Според оценката на брокери общата сума, изгубена от притежатели на такива виртуални монети през уикенда, надвишава 2.2 трилиона щ. долара.

Анализатори отбелязват, че причините за срива са комплексни. Резките промени в курса на криптовалутите идват на фона на обща нестабилност на финансовите пазари и ръст на инфлацията. Bloomberg съобщава за спад на акциите на американските технологични гиганти като Tesla, Nvidia, Netflix и Meta със стойности между 10% и 20 процента. Средният спад във всички акции е около 4 процента.

Сред причините за общия срив се посочва новият вариант на коранавируса, за който все още няма много информация, както и нестабилната международна обстановка.

А тук ще намерите още новини от технологичния свят!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай