Зловеща мистерия с военен хеликоптер, 14 загинаха

Причините бойната машина да се разбие остават неизвестни

Зловеща мистерия с военен хеликоптер, 14 загинаха | StandartNews.com

Зловеща катастрофа в Мексико. Четиринадесет души са загинали, след като военен хеликоптер се разби в петък в северозападната част на страната, съобщиха от военноморските сили.

ВИЖ ОЩЕ: Заловиха най-кръвожадния наркобарон

"Хеликоптер "Блек Хоук" е участвал в произшествие, чиято причина засега е неизвестна", се казва в изявление. На борда на летателния апарат са се намирали 15 души, а единственият оцелял получава медицинска помощ след катастрофата в щата Синалоа.

Според изявлението хеликоптерът е паднал, докато е изпълнявал неуточнени оперативни дейности, и се добавя, че ще бъде проведено разследване на причината.

Военноморските сили "скърбят за смъртта на тези, които загубиха живота си в този инцидент - военноморски персонал, който в живота си показа своята служба и отдаденост на нацията", се посочва още в него.

Смята се, че катастрофата не е свързана със залавянето в петък на известен наркобарон, издирван от САЩ за убийството на американски агент под прикритие, заявиха от флота.

Рафаел Каро Кинтеро е обвинен от Вашингтон, че е поръчал отвличането, изтезанията и убийството на специалния агент на Администрацията за борба с наркотиците (DEA) Енрике "Кики" Камарена през 1985 г. Той е бил задържан от мексикански морски пехотинци в град Чойш в Синалоа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай