Жестоко клане на музикален фестивал в Израел, още прибират трупове

Десетки посетители на фестивала бягат през поле, докато наоколо отекват изстрели

Жестоко клане на музикален фестивал в Израел, още прибират трупове | StandartNews.com

Аварийно-спасителната служба на Израел "Зака" съобщи, че медицинските ѝ екипи са прибрали около 260 тела от мястото на провеждане на музикален фестивал, на който са присъствали хиляди хора и който е бил нападнат от бойци на Хамас, предаде Асошиейтед прес.

Общият брой се очаква да нарасне с оглед на това, че в района работят и други медицински екипи.

На видеа, разпространени в социалните мрежи и от израелски медии, се вижда как десетки посетители на фестивала бягат през поле, докато наоколо отекват изстрели. Много от тях са се скрили в близките овощни градини или са били застреляни, докато са бягали.

Средствата за масово осведомяване цитираха и очевидци, които говориха за клането, посочва ДПА.

По-рано беше съобщено, че бойци на Хамас са атакували участници във фестивал близо до границата с Газа и са отвлекли неуточнен брой хора оттам, които са били отведени в Газа.

Не е ясно дали жертвите на музикалния фестивал са включени в известния към момента общ брой на убитите при мащабната атака срещу Израел, които според местни медии, които се позовават на източници от сферата на здравеопазването, са най-малко 700. Над 2000 души са ранени.

При ответните израелски удари по Газа са загинали 413 палестинци, а почти 2300 са ранени, съобщи министерството на здравеопазването там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай