Жертви и големи щети след пороите в Италия

Провеждат се издирвателни дейности за откриване в същия район на жена

Жертви и големи щети след пороите в Италия | StandartNews.com

След месеци на историческа суша, Испания е засегната от проливни дъждове, които отнеха живота на трима души, докато още трима души са в неизвестност, а 10-годишно дете успя да избегне удавяне, като се покатери на дърво, предаде Франс прес.

Бурите, които връхлетяха страната този уикенд, засегнаха особено областите Мадрид и Кастилия - Ла Манча, където през изминалата нощ се изляха проливни дъждове. 

Регионалният премиер на Кастилия - Ла Манча, Емилиано Гарсия-Пахе, съобщи тази сутрин в социалните мрежи за смъртта на двама души в провинция Толедо, в местностите Касарубиос дел Монте и Баргас. Той не даде подробности за обстоятелствата около смъртта им. Гражданската гвардия съобщи по-късно през деня за смъртта на трети човек, 50-годишен мъж, чието тяло е намерено близо до поток в Камарена, в същата провинция Толедо.

Провеждат се издирвателни дейности за откриване в същия район на жена, изчезнала след преливане на река във Валмохадо, посочи още Гражданската гвардия.

В съседната област Мадрид властите издирваха също мъж, който беше отнесен през нощта с автомобила си от река при наводнение в община Алдеа дел Фресно.

„Проверяваме реката, за да се опитаме да локализираме автомобила“, каза говорителят на службите за спешна помощ в района на Мадрид Хавиер Чивите по обществената телевизия. Десетгодишният син на мъжа, който е пътувал с него, е бил спасен, след като се е качил на дърво, съобщиха властите. Малко по-рано са били спасени майка му и сестра му, които също са били в автомобила.

„Бедното (дете) прекара цялата нощ, покатерило се на дърво“, каза премиерът на областта Изабел Диас Аюсо при посещение в Алдеа дел Фресно, едно от най-засегнатите от лошото време населени места.

Според фотограф на АФП, работещ на място, в този град, разположен на запад от испанската столица, са се срутили няколко моста, а придошлите води на реката, примесени с потоци от кал, са отнесли много коли. 83-годишен мъж, отнесен от водните потоци в съседния град Виляманта, също се издирва, съобщи Гражданската гвардия.

Премиерът Педро Санчес отправи тази сутрин „апел към гражданите да продължат да бъдат предпазливи“.

В засегнатите райони много пътища са затворени. Железопътният трафик, временно спрян от вчера, остана силно затруднен, особено между Мадрид и Андалусия и по средиземноморския бряг.

В Мадрид поройните дъждове доведоха също до временното затваряне на няколко линии на метрото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай