Жегата върна гърците по плажовете

От днес повече от 500 плажа отвориха в Гърция

Жегата върна гърците по плажовете | StandartNews.com

От днес повече от 500 плажа отвориха в Гърция и гърците се възползваха от разхлабените ограничения на фона на високи температури. Властите се опитват да защитят хората от коронавируса, докато в същото време възраждат изключително важния за страната туристически сектор, информира "Ройтерс".

За много хора това е първото посещение на голямо публично място, откакто Гърция започна да разхлабва ограничителните мерки по-рано този месец и също съвпадна с първата гореща вълна за годината.

Плажуващите обаче трябва да спазват правилата за социална дистанция, които дори включват на какво разстояние трябва да са чадърите.

Позволява се събирането на не повече от 40 души на 1000 квадратни метра, докато чадърите трябва да бъдат на четири метра разстояние.

"Това е най-доброто нещо за нас възрастните...да дойдем и да разпуснем малко, след като бяхме затворени вътре", коментира гръцки пенсионер, докато поставяше чадър. Той добави, че спазва мерките за социална дистанция, пояснявайки, че е "като пистолет, опрян в главата".

В Гърция са регистрирани повече от 2800 заразени с коронавирус и 160 починали. От 4 май започна разхлабването на ограниченията, наложени от средата на март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай