Зарязан любовник застреля 17 души (ОБЗОР)

Зарязан любовник застреля 17 души (ОБЗОР) | StandartNews.com

Въоръжен мъж уби трима души и рани други 14 в американския щат Канзас, съобщи Би Би Си. Нападателят открил огън във фабриката, в която работел, като в края на атаката бил убит от полицията.

Драмата започнала около 17 ч местно време в четвъртък в градчето Нютън. 38-годишният Седрик Форд тръгнал с автомобила си към фабриката за косачки на компания "Ексел Индъстрис", където работел. По пътя той открил огън от колата си към други автомобили и ранил двама души. След като пристигнал до работното си място, открил стрелба и на паркинга на завода, където бил убит един човек. После влязъл в сградата и започнал да стреля по колегите си. Двама души били убити на място, над 10 са ранени.

Трима души били убити на място при трите нападения, а други 14 са ранени. Петима от пострадалите са в тежко състояние. Местните власти изясняват мотивите за нападението, като версията за тероризъм е отхвърлена. Според местния шериф Уолтън мъжът наскоро получил ограничителна заповед да не се доближава до бившата си приятелка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай