Заев показа зъби, нахвърли се на България

„Щастлив съм, че имаме подкрепата на Германия”, заяви Заев

Заев показа зъби, нахвърли се на България | StandartNews.com

"Вече имаме първата блокада от страна на България. Днес беше нарушен чл. 2 от Договора, ние досега не сме нарушавали нищо. Това е първото неприятно усещане. Трябва да бъдем разумни и да решим спора по приятелски начин", заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев, цитиран от БГНЕС.

Днес от страна на съседна България е изпратено не особено приятелско послание, първата стъпка е блокирана, обяви той.

Съгласно чл. 2 от Договора за добросъседство, България трябва да ни подкрепя по пътя към интеграцията. „Българската страна ще споделя своя опит с цел да съдейства на Република Македония да изпълни необходимите критерии за членство в Европейския съюз и ще подкрепя Република Македония за получаване на покана за членство в НАТО съгласно съответните решения от срещите на върха на НАТО”, е записано в чл. 2, т. 2 от Договора.

„Щастлив съм, че имаме подкрепата на Германия”, заяви Заев.

Според него, не трябва да се драматизира, независимо, че от българска страна посланието не е положително. Премиерът е оптимист, че по време на следващите две срещи на работните групи може да се стигне до сближаване на позициите и се надява на положителен изход от срещата с българския премиер Бойко Борисов в понеделник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай