Задържаният агент на ЦРУ в Москва търсел данни за Царнаеви

Задържаният агент на ЦРУ в Москва търсел данни за Царнаеви | StandartNews.com

Москва. По всяка вероятност задържаният вчера предполагаем агент на американското централно разузнавателно управление (ЦРУ) в Москва е търсел допълнителна информация за атентаторите от Бостън – братята Тамерлан и Джохар Царнаеви. Това съобщи АФП, цитирайки руския ежедневник „Коммерсант", който е известен с контактите си в тайните служби на Русия.

Според „Коммерсант" Райън Фогъл е свързан с американската дипломатическа делегация от посолството в Москва, която през април посети руската кавказка република Дагестан, за да разговаря с родителите на братята Царнаеви.

„Възможно е по-време на пътуването до Дагестан през април американската страна да се е сдобила с телефонни номера на агенти на ФСБ (Федералната служба за сигурност на Русия)", допълва руското издание, по повод обвиненията срещу Райън Фогъл, че се е опитвал да вербува агент на руските спецслужби.
„Очевидно е , че на този етап от САЩ са решили да изградят лични контакти с антитерористичните агенти, предвид че размяната на информация под формата на въпроси и отговори не винаги е достатъчно бърза и полезна", допълва „Коммерсант".

„ЦРУ се нуждае повече от всякога от руски антитерористичен агент, след атентатите в Бостън", коментира още изданието.

 Вижте видеото на задържането на Райън Фогъл тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай