Внимание! Кой е затворът, в който Навални умря

Еднин от най-суровите в Русия

Внимание! Кой е затворът, в който Навални умря | StandartNews.com

По-известен като "Полярен вълк", затворът ИК-3 е построен прес 1961 година. Това се случва на мястото на трудов лагер сталинската система ГУЛАГ. Той е бил направен за затворници, които са строили железопътна линия през Арктика, която е поръчана от Сталин, но така и не е била завършена изцяло, съобщава DarikNews.bg.

Именно тук се оказа лобното място на руския опозиционен лидер Алексей Навални. Колонията, известна със своя строг режим, се намира зад Полярния кръг в селището Харп в Ямало-Ненецки автономен окръг.

„Веднага, щом прекрачиш прага, ти дават да разбереш, че си в чистилище, където нямаш права и няма на кого да се оплачеш“, свидетелства украинският кинорежисьор Олег Сенцов, прекарал 5 години в друг местен затвор – „Полярна мечка“. Повечето затворници там са осъдени за тежки престъпления.

ИК-3 е сред най-суровите и отдалечени затвори в Русия, пише "Ню Йорк Таймс". Затворниците там са изложени на дълги, тъмни и студени зими, както и облаци от комари през лятото. Иван Жданов, директорът на антикорупционния фонд на Навални, заяви преди време, че условията в "Полярен вълк" са тежки, със специален режим в зоната на вечен студ. 

"Там е много трудно да се стигне, а и няма системи за доставка на писма", написа Жданов в X. Харп се намира на над 3000 километра от Москва, а пътят с влак от столицата до селището отнема 44 часа. Именно оттам в новогодишното си послание в „Телеграм“ Навални изпрати „арктически прегръдки“ на привържениците си.

"Все още не е било по-студено от -32 С", каза тогава руският опозиционер в изпълнения със сарказъм пост. "Нищо не ободрява така, както разходка в Ямал в 6:30 сутринта". "Дори при тази температура можете да се разхождате повече от половин час, само ако успеете да си отгледате нов нос, нови уши и нови пръсти", добавя още Навални.

Той публикува и снимка на мястото, определено за разходки - оградено с бетонни стени, с метални решетки. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Христо
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи