Великобритания безсилна към емигрантската вълна

Великобритания  безсилна към емигрантската вълна | StandartNews.com

Лондон. Населението на Великобритания наближава 70 милиона души и държавата не може да се справи с евентуална нова емигрантска вълна от българи и румънци. Това пише „Дейли Експрес".

След отпадането на рестрикциите върху пазара на труда в ЕС през следващата година страната може да се пренасели, предупреждават от изданието.

Училищата, здравните и социалните служби и жилищният фонд ще бъдат изправени пред сериозен риск, предупреди британският депутат Филип Холобоун. Той посочи, че инфраструктурата на страната няма да издържи под тежестта на нова мащабна имиграционна вълна. Депутатът подчерта, че ситуацията със социалните служби и работните места на британците може само да се влоши, ако имиграцията бъде оставена без контрол.

Депутатът от торите Никълъс Соумс допълни: „Това е проблем, национален проблем, с решаването на който властите трябва да се заемат". Той изрази опасенията, че значителен брой румънци и българи ще се насочат към Великобритания в търсене на по-добър живот.

Коментарите на британските депутати бяха направени на вчерашно заседание в Камарата на представителите, след като в онлайн петиция, подписана от над 100 хиляди британци, бе отправен призив за по-сериозен контрол върху видовете работа, която имигрантите могат да вършат, след като пристигнат във Великобритания.

Училищата и болниците във Великобритания ще се окажат неспособни да работят, ако пристигне нова вълна от пришълци. Депутатът от торите Филип Холобоун подчерта: „Тази държава не може да се справи с нова вълна от масова имиграция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай