В САЩ става страшно, колко жертви взе студът

Продължава настъплението на мощната снежна буря

В САЩ става страшно, колко жертви взе студът | StandartNews.com

Продължава настъплението на мощната снежна буря в Съединените щати, която обхвана огромни територии и от Канада. 12 са вече жертвите на лошото време.

Над 200 милиона американци са засегнати. Над 1,5 млн. души са без електричество. Хиляди полети са отменени.

От Тексас до Квебек в Канада - площ от над 3200 километра вече е в капан на снежната буря. За милиони хора празничната еуфория се превърна в коледен кошмар. В Съеденинети щати стотици влакове спряха да се движат. По магистралите е хаос. Над 5 000 полета бяха отменени.

"Летището в Южна Дакота затвори. Пътувахме до Небраска и оттам успяхме да вземем самолет до Вашингтон", разказва пътничка.

В Ню Йорк бурята донесе леден дъжд, който предизвика наводения.

"Този уикенд ще имаме лед, наводнения, сняг, минусови температури. Всичко, с което майката природа може да ни връхлети", предупреди Кейти Хокул, губернатор на Ню Йорк, предаде БНТ.

Синоптиците вече съобщиха, че това ще бъде най-студената Коледа за милиони хора. Очаква се на места температурата да достигне минус 40 градуса, а скоростта на вятъра 100 километра в час.

За някои остава утехата - да превърнат мразовитите празници в красиви забавления. Като този мъж от Монтана, който разпространи видеа в социалните мрежи със светкавичното превръщане на гореща вода в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай