В изолация ли е Майк Пенс

Той ще отиде на работа днес

В изолация ли е Майк Пенс | StandartNews.com

Вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс не е в изолация. Той възнамерява да отиде на работа в Белия дом по-късно днес. Това изявление направи Белият дом, след като големи медии зад океана съобщиха, че заместникът на Доналд Тръмп сам си е наложил мярката, защото близка негова сътрудничка е била диагностицирана с коронавирус.

Белият дом съобщи, че Доналд Тръмп и Майк Пенс са дали негативни резултати при последните им тестове за коронавирус. Пенс е бил изследван вчера.

 

Белият дом обясни по-рано, че не се планира Тръмп и Пенс да бъдат държани далеч един от друг, за да не остане страната без ръководство, ако се заразят и двамата.

Жертвите на Covid-19 в САЩ са поне 79 хиляди, а заразените най-малко милион и триста хиляди.

Междувременно администрацията защити призивите си за експедитивно отваряне на бизнеса. В интервю за Ей Би Си икономическият съветник Лари Кудлоу коментира, че указания от властите в комбинация с иновация от частния бизнес са ключа към безопасно връщане към нормалните икономически условия.

Пандемията удари по американската икономика и остави милиони без работа. Кудлоу очаква безработицата през този или следващия месец да е над 20 процента, според АФП.Само преди няколко дни беше обявено, че безработицата през април е билa 14,7 процента. 20.5 милиона в страната са останали без работа миналия месец- това е един от най-лошите показатели за заетостта от Голямата депресия насам.

До момента са одобрени около три трилиона долара за справяне с последствията за икономиката от пандемията.Законодатели работят над нов пакет, но все още няма индикация за наличие на нужната двупартийна подкрепа

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай