Ужасна заплаха! Какво обяви бесният Ким

Отнася се към САЩ и Южна Корея

Ужасна заплаха! Какво обяви бесният Ким | StandartNews.com

Поради изостаналостта на страната си лидерът на Северна Корея чувства заплаха за личната си власт в лицето на икономическия колос - Южна Корея.

Затова режимът му се крепи на постоянни военни заплахи към несравнимо по-напредналите си сънародници от демократичната част на желязната завеса. 

Ким Чен Ун тества подводен дрон, който може да създаде радиоактивно цунами. За целта оръжието е поставено във водите край провинция Южен Хамгионг във вторник, съобщава държавната информационна агенция KCNA, цитирана от Би Би Си.

Той е плавал над 59 часа на дълбочина от 80 до 150 метра и е бил взривен край източното му крайбрежие, съобщи бТВ.

От Северна Корея съобщават, че този ядрен подводен дрон може да бъде разположен на всяко крайбрежие и пристанище, или да бъде теглен от надводен кораб.  Според севернокорейския лидер това учение трябва да послужи като предупреждение за САЩ и Южна Корея да „осъзнаят, че неограниченият капацитет за възпиране на ядрена война на КНДР се засилва с по-голяма скорост“.

Напрежението на Корейския полуостров нараства, след като САЩ и Южна Корея приключиха в сряда най-големите си съвместни полеви учения от пет години насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай