Украйна изплю камъчето за Кримския мост

Относно атаката през октомври миналата година

Украйна изплю камъчето за Кримския мост | StandartNews.com

След месеци на мълчание Службата за сигурност на Украйна (СБУ) призна участието си в атаката срещу Кримския мост през октомври миналата година, предава Си Ен Ен.

"Служителите на СБУ унищожават врага в най-горещите точки и правят всичко възможно, за да освободят земята ни възможно най-скоро. Разрушаването на Кримския мост е едно от нашите постижения", каза началникът на СБУ Васил Малюк на церемония в Киев по повод издаването на пощенска марка в чест на службите за сигурност, предаде "Вести".

По-рано този месец заместник-министърът на отбраната Хана Маляр стана първият украински официален представител, който директно призна, че Украйна е отговорна за атаката, включваща мощна експлозия на моста, очевидно причинена от бомба, скрита в камион. 

Кримският мост свързва анексирания полуостров Крим с континентална Русия. Той е част от жизненоважна артерия за снабдяването на продължаващата война на Русия срещу Украйна, позволявайки на хора и стоки да се вливат в украинските територии, които Москва е завзела.

Известен също като Керченски мост, той има и лична стойност за руския президент Владимир Путин. В концепцията на Кремъл мостът означава "обединението" на Крим с континенталната част на Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай