Убийство на палестинче потресе Щатите! Омразата

Случаят е невероятен и неочакван

Убийство на палестинче потресе Щатите! Омразата | StandartNews.com

Убийство на палестинче потресе САЩ!

„Мамо, добре съм“ са последните думи на шестгодишното момче с палестински корени, което беше намушкано до смърт при предполагаемо престъпление от омраза през уикенда в американския щат Илинойс, предаде БТВ.

Убиецът е 71-годишният хазяин американец Джоузеф М. Чуба

Това коментира пред Би Би Си Махмуд Юсеф - чичо на детето, докато стотици души се събраха, за да го изпратят в последния му път.

„Преди убийството нямаше признаци за нищо нередно“, казва друг роднина на Уадеа.

Той и майка му живеели в две стаи под наем в къща, собственост на обвиняемия, който дори идва на рождения ден на детето само преди няколко седмици.

„Той беше приятелски настроен към цялото семейство, но особено към детето, с което се отнасяше като с внук. Донесе му подаръци, донесе му няколко играчки“, казва Ханон.

„Уадеа обичаше училището си, обичаше учителите си, обичаше майка си. Обичаше живота. Държеше се като нормално шестгодишно дете, винаги усмихнато“, допълва още той.

В понеделник джамията в Бриджвю е препълнена с хора, които искат да се сбогуват с момчето. Има и такива, които чакат на опашки по тротоарите пред сградата.

Според полицията Уадеа ал-Фаюме е бил нападнат, защото е мюсюлманин. Погребението му се състои, докато хазяинът на семейството, който е обвинен за убийството на момчето, се явява в съда.

Твърди се, че 71-годишният Чуба е бил разстроен от войната между Израел и „Хамас“ и е извършил престъпление от омраза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай