Убиецът от Брюксел заснел деянието си

Убиецът от Брюксел заснел деянието си | StandartNews.com

Брюксел. Мъжът, който разстреля четирима души в Брюксел в събота е заснел деянието си чрез прикачена камера на гърдите си, сочат данни на разследващите.

Записите на прокуратурата показват, че цялото престъпление се развива за около 30 секунди - той влиза във вестибюла на Еврейския музей, където среща двама еврейски туристи, стреля в главите им, подминава ги, отваря вратата на приемната и стреля със своя автомат „Калашников".

Разследващите смятат, че той е познавал добре мястото, както и къде са разположени охранителните камери в района. Съдържател на близък антиквариат е видял стрелеца и разказва, че това е 30-ина годишен мъж с безизразен поглед.

Все още самоличността на стрелеца от Брюксел не е установена и той не е заловен. Следователите предполагат, че той е „самотен вълк" и е действал без съучастник.

Преди две години Мохамед Мера извърши няколко смъртоносни нападения във Франция, които успя да заснеме, преди да бъде убит от специалните части на френското контраразузнаване. Властите се притесняват, че това е подобен на този случай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай