Туристите в Рим потресени. Какво дебне в паркове и канали

По оценки на градската администрация, в града живеят около 7 млн. плъхове

Туристите в Рим потресени. Какво дебне в паркове и канали | StandartNews.com

Град Рим предприе нови инициативи за справяне с пълчищата плъхове и мишки, които са се събрали около прочутия Колизеум и древните римски руини, пише bgonair.bg. През последните дни в социалните мрежи се разпространяват снимки и видеоклипове на плъхове и мишки, които се ровят в боклуци, остатъци от храна и пластмасови бутилки в древния амфитеатър. Обектът, разположен в сърцето на Рим, е сред най-популярните туристически атракции в Европа.

През последните няколко дни градските работници поставиха капани около обекта, почистиха боклуците, оставени да лежат наоколо, и провериха шахтите за гризачи, се казва в изявление на града. Сега в сътрудничество с администраторите на Колизеума ще бъдат предприети допълнителни мерки за борба с плъховете и мишките.

Според изявлението ситуацията в Колизеума е "абсолютно под контрол", заяви Сабрина Алфонси, оценител на околната среда в Рим. По оценки на градската администрация, в Рим живеят около 7 млн. плъхове. 

Според Алфонси районът около Колизеума и близкият парк обикновено не са "гореща точка" за плъховете в града. Но тя каза, че горещините от последните дни и напливът на туристи това лято са довели до големи количества отпадъци, остатъци от храна и пластмасови бутилки, оставени в района, предаде БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай