Тръмп с нови санкции срещу Иран

Няма нито един пострадал при ударите на Техеран срещу US-базата в Ирак

Тръмп с нови санкции срещу Иран | StandartNews.com
  • Няма нито един пострадал при ударите на Техеран срещу US-базата в Ирак

Нито един американец или иракчанин не е пострадал при иранските удари, щетите са минимални. Иран изглежда отстъпва. Това заяви американският президент Доналд Тръмп официалното си заявление по повод иранската атаката по американски военни бази в Ирак през изминалата нощ. Според US-президента жертвите са били избегнати благодарение на системата за ранно предупреждение. По-рано през деня иранските медии съобщиха за 80 убити американски войници.

Американският президент заяви, че Иран е причинил леки щети на американските бази и никой не е ранен при атаките. "Изглежда, че Иран е отстъпил. Това е добре за целия свят", заяви американският лидер в обръщението си към нацията, цитирано от РИА Новости и "Фокус".

Нови санкции срещу Иран обяви Доналд Тръмп и заяви, че ще поиска от НАТО да се ангажира повече в близкоизточния процес.
"Докато продължаваме да оценяваме вариантите за реакция на иранската агресия, САЩ незабавно ще наложат допълнителни тежки икономически санкции срещу иранския режим. Тези мощни санкции ще останат в сила, докато Иран не промени поведението си", заяви американският лидер.

Иран подкрепя терористите, каза Тръмп и отново подчерта, че Техеран няма да има ядрени оръжия, докато той е на власт. "Искаме да имате велико бъдеще, което заслужавате", обърна се Тръмп към гражданите и ръководството на Иран. Президентът на САЩ призова Великобритания, Китай, Германия, Франция и Русия да работят по нова сделка с Иран.
"Само през последните месеци Иран задържа кораби в международни води, неоснователно нападна Саудитска Арабия и свали два американски дрона", добави американският президент. В същото време Тръмп отбеляза, че „враждебните действия“ от страна на Иран значително се засилиха след подписването на „глупавата ядрена сделка“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай