Това ли е наследникът на Зеленски в Украйна

Президентските избори са следващата година

Това ли е наследникът на Зеленски в Украйна | StandartNews.com

Виталий Кличко, кметът на Киев и бивш световен шампион по бокс в тежка категория, отказа да разкрие в интервю за ДПА дали ще се изправи срещу украинския президент Володимир Зеленски на президентските избори следващата година, предаде БТА.

"Когато една държава е във война, когато голяма част от нея е окупирана, когато десет милиона души са извън страната, политическото съревнование в Украйна в момента може да е фатално", заяви Кличко. "Сега трябва да защитаваме Украйна. На дневен ред е оцеляването на страната, а не кой ще я управлява", подчерта кметът на Киев, който заема поста от 2014 г.

"В момента това, от което се нуждаем, е обединение на всички политически сили, на всички политически партии. Под един флаг сме: синьо и жълто, нашия украински флаг. И за съжаление не всеки разбира това – дори тук в Украйна", заяви Кличко. "Страната трябва да е независима и суверена. Страната трябва да стане демократична", допълни той.

Попитан защо не стои рамо до рамо със Зеленски, който със своя ръст от 170 сантиметра е с повече от 30 сантиметра по-нисък от него, Кличко заяви: "Рамо до рамо, няма как да стане. Не отговарят размерите – шегувам се". Той каза, че в момента не мисли да се изправя срещу Зеленски, "но ако страната се нуждае от мен, няма да имам друг избор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай