Неделя,

Това ли е наследникът на Зеленски в Украйна

От: Агенция Стандарт -
3740
Това ли е наследникът на Зеленски в Украйна
A
A
A

Виталий Кличко, кметът на Киев и бивш световен шампион по бокс в тежка категория, отказа да разкрие в интервю за ДПА дали ще се изправи срещу украинския президент Володимир Зеленски на президентските избори следващата година, предаде БТА.

"Когато една държава е във война, когато голяма част от нея е окупирана, когато десет милиона души са извън страната, политическото съревнование в Украйна в момента може да е фатално", заяви Кличко. "Сега трябва да защитаваме Украйна. На дневен ред е оцеляването на страната, а не кой ще я управлява", подчерта кметът на Киев, който заема поста от 2014 г.

"В момента това, от което се нуждаем, е обединение на всички политически сили, на всички политически партии. Под един флаг сме: синьо и жълто, нашия украински флаг. И за съжаление не всеки разбира това – дори тук в Украйна", заяви Кличко. "Страната трябва да е независима и суверена. Страната трябва да стане демократична", допълни той.

Попитан защо не стои рамо до рамо със Зеленски, който със своя ръст от 170 сантиметра е с повече от 30 сантиметра по-нисък от него, Кличко заяви: "Рамо до рамо, няма как да стане. Не отговарят размерите – шегувам се". Той каза, че в момента не мисли да се изправя срещу Зеленски, "но ако страната се нуждае от мен, няма да имам друг избор".


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com