Тежка прогноза за войната в Израел

Ситуацията ще се отрази на целия свят

Тежка прогноза за войната в Израел | StandartNews.com

Не е ясно как изглежда краят на тази война - хората казват, че няма да приключи скоро. Това коментира пред "Още от деня" Румяна Бъчварова, посланикът ни в Израел до юни т.г. Ситуацията в Израел ще се отрази на целия свят, включително на Европа и България.

"Чувам се с мои приятели от Израел, които казват: "Минали сме през армията, но такова нещо не сме виждали и не вярваме скоро да свърши".

Въпросът защо тази атака не е предотвратена е свързан с поредица от други проблеми в Израел от последните месеци, посочи тя:

"В момента най-важно е да се формулира окончателната цел на операцията "Железни мечове", защото при много други конфликти в последните години действаше политиката на възпирането".

Проблемите в тази част на света са толкова отдавна и толкова дълбоки, че не можем да очакваме бързо разрешение.

"Израел и Близкият изток са една своеобразна точка, в която се пречупва глобалната политика на света - между САЩ и Китай, между Европа и Африка".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Николай Стоименов
преди 7 месеца

След коментари на такива "експерти"като тая пача,нейнски,крадливото ленче и други не съм мигнал

Откажи
Каубой
преди 7 месеца

Хитро, много хитро краварите изместиха фокуса от Украйна към Израел, след като разбраха, че руснаците тотално ги разбиха в Украйна. Сега спокойно след месец могат да я изпишат Украйна да се оправя сама, защото ще трябва да помагат на "братския" Израел.

Откажи
пламен
преди 7 месеца

нито краварите , нито шибаните господари на света ( руснаците ) могат да направят нещо свясно освен да убиват невинни хора . Убийци , убийци и пак убийци . А за капак , се появиха и другите мръсни и кървави убийци алахаджиите

Откажи
Сега
преди 7 месеца

СегаемоментаКитаидасивзематТайван

Откажи