Служители на ООН и МВФ убити в Кабул

Служители на ООН и МВФ убити в Кабул  | StandartNews.com

Кабул. Тринайсет от шестнайсетте убити при талибанско нападение срещу елитен ресторант в центъра на Кабул в петък вечер са чужденци, съобщи местната полиция. Пет от жертвите са жени, информира BBC.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун заяви, че четирима служители на организацията са били убити при "ужасяващата атака" в ливански ресторант. При атентата, за който поеха отговорност талибаните, е загинал и постоянният представител на Международния валутен фонд в Афганистан.

Сред загиналите са канадци, ливанци, британец, а останалите са афганистанци.

„Мога да потвърдя, че двама канадски граждани са загинали при атаката. От името на всички канадци изразяваме своите най-искрени съболезнования на семействата и приятелите на убитите и ранените при този ужасяващ терористичен акт", заяви канадският министър.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун остро осъди терористичното нападение, при което загинаха трима служители на ООН.

„Можем да потвърдим смъртта на един британски гражданин и сме готови да окажем консулска помощ на семейството му", съобщи говорител на британското министерство на външните работи, но отказа да посочи повече подробности около случилото се.

Един терорист-камикадзе се взриви пред ресторант в квартал Вазир Акбар Кан, след което двама въоръжени нападатели нахлуха в помещението и откриха огън по персонала и посетителите, допълва Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай