Сковаващо! В САЩ се готвят за тежка зима

До колко ще паднат температурите

Сковаващо! В САЩ се готвят за тежка зима | StandartNews.com

Арктическа буря блокира голяма част от САЩ и Канада. Рекордно ниски температури, достигащи до минут 45 градуса се очакват в най-студената Коледа отвъд Океана от десетилетия насам. Снежните бури предизвикаха транспортен хаос. Засегнати са над 135 млн. души. В няколко щата, сред които Оклахома, Кентъки, Джорджия и Северна Каролина е обявено извънредно положение.

Определено може да се каже, че коледните празници в Съединените щати започнаха най-вече заради арктическите студове, които удариха страната.

Джо Байдън, президент на САЩ: "Това не е просто снежен ден от вашето детство. Сериозно е. Екипът ми е готов да оказва помощ. Моля ви, погледнете на тази буря крайно сериозно".

Температурите в Чикаго паднаха до -23 градуса на някои места, а заради ветровете се чувстваше и до -40 градуса. -40 градуса отчетоха в Северна Дакота. Времето парализира много летища, много офиси се затварят.

- "Полетът ни беше отменен два пъти. За щастие, можем да останем при дъщеря ми".

- "Полетите просто изчезнаха от компютъра, когато се опитахме да презаверим билетите. Доста стресиращо".

В Чикаго положението не е много трагично, защото се подготвяха от доста отдавна. Очакваха тези студове, очакваше се и повече сняг да натрупа - близо 10 см, но това не стана заради студовете. На много места в кварталите в Чикаго, за да дадат възможност на камионите да минават да разчистват, отвориха безплатни гаражи.

- "Готов съм да взема 22 килограма сол. Имам и още вкъщи и смятам да я разпръсна пред къщата ми".

Особено може да се каже, че доста хора са парализирани по летищата, но има и един друг парадокс, който се очаква да дойде следващата седмица, когато се очакват валежи, но не от сняг, а от дъжд и температурите да скочат до 11 градуса по Целзий.

Източник: БНТ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Редакция
Коментирай