Ситуацията ескалира! САЩ подготвя самолетите

Експертите смятат, че подобна стъпка от страна на САЩ е ключово условие

Ситуацията ескалира! САЩ подготвя самолетите | StandartNews.com

Ситуацията в Близкия изток ескалира, след като Съединените щати разполагат шест самолета за зареждане с гориво в региона на фона на възможна интензивна въздушна кампания, за която се смята, че е насочена срещу Иран. 

Това развитие идва на фона на съобщенията, че иранците са заловили австралийски танкер в Персийския залив.

Експертите смятат, че подобна стъпка от страна на САЩ е ключово условие за започване на мащабна военна операция. Като се има предвид сегашното състояние на нещата, основната цел вероятно ще бъде Иран, тъй като няма други потенциални противници, които да изискват такава мащабна операция в региона.

Ситуацията е изключително напрегната: двете страни са на ръба на пряк военен конфликт, всяка от тях се опитва да запази контрол, без да преминава границата на открития конфликт.

Въпреки това, последните действия показват възможен край на тази фаза на конфронтацията.

Иран от своя страна също привежда въоръжените си сили в повишена бойна готовност, особено силите за противовъздушна отбрана, в подготовка за евентуални удари. 

Според някои оценки военните действия може да започнат още във вторник вечерта. 

Тези събития могат да се превърнат в „най-важното решение“ от президентството на Джо Байдън, което значително ще повлияе на международната ситуация и сигурността в региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи