Сирия ще участва на международната среща в Женева

Сирия ще участва на международната среща в Женева | StandartNews.com

Москва. Външното министерство на Русия съобщи, че Сирия се е съгласила "по принцип" да присъства на международна конференция за кризата в региона, която ще се проведе в Женева през юни.

Съобщението гласи, че сирийското правителство ще участва "за да може сирийците сами да намерят политическо решение на проблема".

Основната опозиционна група в Сирия започна втори ден на разговори в петък, насочени към намиране на подход към конференцията.

"Отбелязваме със задоволство, че сме получили принципно съгласие от Дамаск да присъства на международната конференция. В интерес на сирийците е да се озоват на политическа пътека за разрешаване на конфликта, който е пагубен за нацията и региона", заяви говорителят на руското външното министерство Александър Лукашевич каза.

Международната конференция, подкрепена от Русия и САЩ, има за цел да намери политическо решение на конфликта в Сирия, въз основа на окончателното комюнике на подкрепяната от ООН група за действие за Сирия, която се  срещна в швейцарския град през юни 2012 г..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай