Неделя,

Шотландия скочи на Англия: вандали!

От: Редактор -
Шотландия скочи на Англия: вандали!
A
A
A

Лидерът на Шотландската национална партия в Камарата на общините (долната камара на британския парламент) Иън Блекфорд отхвърли споразумението, сключено между Великобритания и Европейския съюз относно търговските им отношения след Брекзит, като "акт на икономически вандализъм".

И " първата търговска сделка в историята, която поставя бариери пред бизнеса, вместо да ги премахва. "

"Ако цялата тази сага за Брекзит наистина беше свързана със суверенитета, тогава шотландският народ не може и няма да бъде отказан от нашето суверенно право на това самоопределение," каза той. "Отричането на демокрацията от тори е позиция, която не може и няма да се задържи. Шотландия ще има правото да избира собственото си бъдеще."

Уестминстърският лидер на SNP каза на Commons: "Сега, когато виждаме мащаба на лошата сделка за Brexit, въпросът пред шотландския народ е ясен - от кой съюз иска да бъде Шотландия? Кое бъдеще ще изберем? Този счупен Brexit Великобритания или Европейският съюз?

Г-н Блекфорд продължи: "Друг балон от Брекзит, който силно се нуждае от избухване, е митът, че напускането на ЕС по някакъв начин ще улесни бизнеса за търговия. Това е буквално първата търговска сделка в историята, която поставя бариери пред бизнеса, вместо да ги премахва."

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички