Шокиращи подробности за оръжието на японския убиец

41-годишният Тецуя Ямагами, който беше задържан на мястото на нападението, е предаден днес на прокуратурата

Шокиращи подробности за оръжието на японския убиец | StandartNews.com

Самоделното огнестрелно оръжие, използвани при нападението срещу бившия японски премиер Шиндзо Абе, е било в състояние да изстрелят шест куршума наведнъж. Това съобщи телевизия NHK, позовавайки се на разследването.

41-годишният Тецуя Ямагами, който беше задържан на мястото на нападението, е предаден днес на прокуратурата. Той беше обвинен в убийство. По време на разпита мъжът разказал, че оръжието му е направено от две метални тръби, свързани с тиксо, като във всяка метална тръба е поставил капсула с 6 куршума.

"Капсула с шест куршума беше поставена в метална тръба с барут. Това беше механизъм, който можеше да произведе шест изстрела наведнъж", цитира телевизията думите на обвиняемия. Ямагами също заяви, че е направил оръжието с две тръби или цеви, тъй като имало риск от грешка. По думите на мъжа той е правил и оръжия с три, пет и шест тръби.

Дупки от куршуми са открити и по кола, паркирана на 20 метра от мястото на нападението срещу бившия премиер, пише БГНЕС.

Шиндзо Абе беше нападнат на 8 юли в японския град Нара по време на свое улично представление. Нападателят е стрелял два пъти зад гърба на политика, от разстояние около 10 метра. Абе беше откаран в болницата на Медицинския университет в Нара и почина пет часа по-късно. Политикът беше на 67 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай