Шаш! Меркел пак се раздруса яко (ВИДЕО)

Канцлерката започна видимо да се тресе, но така и не помръдна от мястото си

Шаш! Меркел пак се раздруса яко (ВИДЕО) | StandartNews.com

Германският канцлер Ангела Меркел се почувства зле днес по време на среща с финландския премиер Анти Рине в Берлин.

На разпространени кадри се виждат Меркел и Рине, които слушат химн, докато стоят. Изведнъж канцлерката започва видимо да се тресе, но така и не помръдва от мястото си. Ръководителят на финландското правителство изобщо не реагира на случващото се.

ВИЖТЕ КАК СЕ ТРЕСЕ МЕРКЕЛ (ВИДЕО)

По-късно говорител на правителството на Федералната република заяви само, че канцлерът се справя добре, а преговорите с Рине са продължили според предварително планираното.

Това е третият такъв случай с Меркел в рамките на един месец. През юни Меркел се почувства зле по време на церемонията по посрещането на украинския президент Влодимир Зеленски в Берлин. Изведнъж тя започна да трепери и няколко пъти сменяше позициите на ръцете си, опитвайки се да успокои тремора.

По време на заключителната пресконференция Меркел каза, че се чувства зле поради дехидратация, добавяйки, че се е почувствала по-добре след като е пила достатъчно вода.

Няколко дни по-късно ситуацията се повтори по време на друга церемония – в резиденцията на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер. Тогава на канцлерката й предложиха чаша вода, която тя отказа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай