САЩ: Сноудън има последователи

САЩ: Сноудън има последователи | StandartNews.com

Вашингтон. Американскoто правителство има съмнения, че се е появил последовател на Едуард Сноудън, който разпространява секретни документи в пресата, съобщи CNN.

Подозренията са възникнали след публикуването на секретен документ на новинарския сайт "Интерсепт", където по-рано се появиха данните, предоставени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън.

В статията се цитират документи, изготвени от Националния център за борба с тероризма с дата август 2013 г. По това време Сноудън вече се намираше в Русия, което кара разузнавателните агенции на САЩ да смятат, че журналистите са намерили нов източник на информация от техните редици.

Новият документ разкрива, че най-малко 680 хиляди души в целия свят са заподозрени от американските служби, че са замесени в дейности, свързани с тероризма. От тях 280 хиляди души нямат призната връзка с терористична група, докато 400 хиляди са заподозрени, че членуват или подкрепят терористични групи, като "Ал Каида" и "Хамас".

Държавните служители са били разследващите, за да разберете, че идентичност.

"Аз не се съмнявам, ще има и други източници в правителството, които виждат екстремни нарушения, които са вдъхновени от Едуард Сноудън", казва колега на Сноудън пред CNN.

Все още не е ясен броя на секретните документи, които са станали достояние на медията и какви ще са последствията от това.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай