САЩ праща нещо невиждано в помощ на Израел

Допълнителна военна помощ

САЩ праща нещо невиждано в помощ на Израел | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди допълнителна подкрепа за Израел след атаките на "Хамас", съобщи Haaretz, като се позова на пресслужбата на Белия дом, но не се уточнява каква ще бъде тя."Президентът и вицепрезидентът бяха информирани тази сутрин от екипа си по национална сигурност за ситуацията в Израел", са заявили от Белия дом.В изявлението се посочва, че те "ще продължат да получават актуална информация, а служителите на Белия дом ще останат в тесен контакт с нашите израелски партньори. Екипите на САЩ по национална сигурност са ангажирани с израелските партньори и тези в целия регион".

По-късно стана ясно, че Съединените щати разгръщат ударната група на авианосците, начело с най-големия самолетоносач на САЩ "Джералд Форд" (USS Gerald R. Ford) в Източното Средиземноморие. Това съобщи министърът на отбраната Лойд Остин. Групата включва самолетоносач, крайцер, няколко разрушителя, ядрена подводница. Той добави, че САЩ ще помогнат на Израел с допълнително военно оборудване и ресурси, включително боеприпаси.

„Мислите ми продължават да са с народа на Израел и многото семейства, които загубиха близки при терористичната атака на Хамас“, каза Остин.

Американска бойна група се насочва към Израел с огромен пакет от военна помощ, включително оръжия за известен Iron Dome (Железен купол)  известната система за противовъздушна отбрана.

    "Джералд Форд" (USS Gerald R. Ford най-големият военен кораб в света, разказва СЕГА. Корабът, който струва 12,9 млрд.долара, има водоизместимост над 100 000 тона.. Американският самолетоносач с дължина 337 метра е способен да превозва до 90 самолета и хеликоптера. "Джералд Форд“ е с ширина 41 м при водолинията и 78 м при самолетната писта, а височината – 76 м. Корабът разполага с 25 палуби.

Задвижването на плавателния съд се извършва от два ядрени реактора тип Bechtel A1B. Всеки от тях има по 300 мегавата мощност, което е три пъти повече, отколкото тези показатели на двигателите на самолетоносачите от клас „Нимиц“. Реакторите осигуряват 25-30 години автономно плаване, преди да стане нужда да се сменя ядреното гориво. Движен от своите четири винта, всеки с диаметър 7 метра, корабът може да достигне скорост от 30 възли. На „Джералд Форд“ може да служат общо 4500 души.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
14 Коментара
Слава на миротвореца САЩ
преди 7 месеца

Ако не са САЩ над света ще падне сянката на червената чума . Това са мокрите сънища и на Недоносеното Канибалче.

Откажи
Жото
преди 7 месеца

Тея па все да помогнат

Откажи
Невиждан
преди 7 месеца

И кое му е невижданото до сега...

Откажи
Обективност
преди 7 месеца

По голями терористи от хамас са САЩ

Откажи
Чичо адо
преди 7 месеца

За евреите само газ

Откажи
Иванов
преди 7 месеца

Там дето е злото,винаги е САЩ,сами си правете изводите.

Откажи
Иван
преди 7 месеца

Втора война започнаха тия варвари и сега уж ще помагат?? Американския геноцид винаги "помага"!!! Убийци!

Откажи
Хитлер
преди 7 месеца

СМЪРТ ЗА ЕВРЕЙТЕ И ТЕХНИТЕ ПОМАГАЧИ. "ОСВИЕНЦИМ" И "БУХЕНВАЛД" ГИ ЗОВАТ.

Откажи
Hriso
преди 7 месеца

Mnoooogo prosti balgari naseljavat tazi prekrasna zemja...

Откажи
Кейт
преди 7 месеца

Хайде ееее започнаха сега ,,помощи,,На искаха Х да се бият и сега ще помагат.Навсякъде се меси ,,миротвореца,,.

Откажи
Боро
преди 7 месеца

Срещу кого ще воюват с тези гемии? Те, срещу Русия и Китай са негодни точно толкова, колкото срещу туземните племена!

Откажи
Уец
преди 7 месеца

И да потъне с 90 самолета може ли ?

Откажи
Байко
преди 7 месеца

Тези глупави САЩковци не разброха ли вече, че е най-добре да не пращат нищо защото стават все повече за смях с техните макети на военна техника, които са проектирани предимно за Холивуд. Да, пращат нещо толкова невиждано, че никой никога няма и да види. Егати клоуните 😄!

Откажи