Самолетът на Ердоган кацна в Истанбул

Самолетът на Ердоган кацна в Истанбул | StandartNews.com

Убити и ранени при безредиците, заговорници слагат оръжие

Самолетът на турския президент Реджеп Тайп Ердоган кацна в Истанбул, предаде АФП. Ройтерс пък съобщи, че на летище "Ататюрк" е чута мощна мощна експлозия.

Анадолската осведомителна агенция съобщи, че двама цивилни са били убити при сблъсъците в Истанбул. Според изданието Хаберлер броят на жертвите от безредиците в Истанбул е достигнал 6 души. Междувременно най-малко 12 души са ранени след хвърлянето на две бомби върху турския парламент в Анкара. Шефът на парламента Исмаил Кахраман бе скрит в бомбоубежище.
По-рано се появиха информации, че военни са открили огън рещу протестиращи срещу преврата, опитали се да преминат по моста над Босфора. Близо до площад Таксим в центъра на Истанбул бяха чути две силни експлозии и избухна престелка между полицаи и военни.

Пак според Анадолската агенция само 104 военни са замесени в опита за превземане на властта. Междувременно група военни нахлуха в истанбулските офиси и спряха излъчването на живо на тв канала Си Ен Ен Тюрк. Има информация, че десетки турски войници, участвали в опита за преврата, предават оръжията си на полицията на площад Таксим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай