Съдят Морси за подбудителство за убийство

Съдят Морси за подбудителство за убийство | StandartNews.com

Отстраненият от власт от армията на 3 юли президент на Египет Мохамед Морси ще бъде съден по обвинения в подстрекаване към убийство, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, като се позоваха на комюнике на прокуратурата.

Морси ще бъде съден заедно с още 14 представители на ислямисткото движение "Мюсюлмански братя" за убийството на 5 декември миналата година на най-малко 7 демонстранти, протестиращи срещу неговите опити да ислямизира националното законодателство. Това е първият процес срещу Морси. Датата на неговото начало обаче не бе съобщена.

Мохамед Морси е обвинен още в заговор с чуждестранни групировки, сред които палестинското ислямистко движение "Хамас", довел до неговото освобождаване със сила от затвора през 2011-а година по време на хаоса, обхванал Египет при протестите срещу президента Хосни Мубарак, който бе принуден да се оттегли от поста през февруари същата година. Морси е държан на тайно място, без възможност да комуникира с външния свят, откакто бе свален от власт и задържан от армията преди два месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай