Русия иска Сноудън да защитава личните им данни

Русия иска Сноудън да защитава личните им данни | StandartNews.com

Москва. Има вероятност бившият американски агент на държавна сигурност Едуард Сноудън да работи за защита на личните данни на Русия. Това обмислят руски сенатори, съобщи Франс прес.

Ще се свържа със Сноудън, за да говоря с него за евентуално сътрудничество, заяви сенатор Руслан Гатаров пред агенция РИА Новости.

Той подчерта, че става въпрос за сътрудничество в областта на защитата на личните данни. Задачата ни е да открием слабите места в защитата на личните данни и да направим така, че те да бъдат премахнати, изтъкна Гатаров.

Основателят на руския Фейсбук - Вконтакте - Павел Дуров миналата седмица вече предложи на Сноудън да се включи в екипа му от компютърни специалисти, за да се грижи на защитата на личните данни на потребите на най-популярната руска социална мрежа.

В началото на август бразилското списание за култура Piaui излезе с корица с рисунка, изобразяващи Путин в страстна прегръдка и целувка с Едуард Сноудън.

Забелязва се, че докато прегръща Путин, бившият сътрудник на ЦРУ, който получи виза за временен престой в Русия след дълъг престой в транзитната зона на „Шереметиево" залепя на гърба на Путин флайер с напдис „Свобода за Pussy Riot".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай