Русия злорадства: САЩ да не налагат демокрация

Нарцисизмът на Доналд Тръмп бил в основата

Русия злорадства: САЩ да не налагат демокрация | StandartNews.com

Нарцисизмът на Доналд Тръмп и неясните нюанси при преброяването на гласовете на изминалите президентски избори станаха причини американците да излязат на улицата, твърди председателят на комисията по външните работи към Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Константин Косачев.

Той добави, че САЩ вече не могат да налагат курс на демокрация на никого, тъй като са загубили всички права да го правят.

"Празникът на демокрацията свърши. Това, уви, всъщност е дъното, казвам това без сянка на злорадство. Америка вече не очертава курс и следователно е загубила правото да го определя. А още повече да налага на другите", написа Косачев в профила си във "Фейсбук".

По негово мнение събитията във Вашингтон имат "няколко пласта причини, водещи хората на улицата". "На повърхността - нарцисизмът, ексцентричността и авантюризмът на Тръмп, играещ като упорит лоялист, стоящ на капитанския мостик на потъващ кораб. По-дълбоко - и неясни зигзаги при преброяването на гласовете на 3 ноември и сега в Джорджия", коментира още руският сенатор.

Косачев също така твърди, че този път губещата страна (Тръмп) имала повече от достатъчно основания да обвинява победителите във фалшификации. "Американската демокрация очевидно куца и с двата крака", отбелязва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай