Путин смая с тези думи за Украйна

Какво каза руският президент

Путин смая с тези думи за Украйна | StandartNews.com

Никаква Украйна не е имало в историята на човечеството преди появата на Украинската ССР, отбеляза руският президент Владимир Путин във вторник на среща с председателя на Конституционния съд на Руската федерация Валерий Зоркин, съобщава ТАСС.

Зоркин донесе на президента карта, съставена във Франция през ХVII век, където са обозначени земите, които са били част от Руското царство, Казакия, Жечпосполита и специално отбеляза, че Украйна не съществува на тази карта.

"След Октомврийската революция започнаха да се образуват всякакви квазидържавни образувания и съветската власт създаде Съветска Украйна, това е добре известно. А преди това в историята на човечеството не е имало никаква Украйна“, каза държавният глава, разглеждайки заедно със Зоркин рядката карта.

Председателят на Конституционния съд обясни, че е решил да посочи липсата на Украйна на картата "в името на истината". „Това е един от документите, разбира се“, кимна му Путин. Продължавайки да изучава старата карта, друският президент отбеляза: „Е, да, (земите на Украйна) бяха част от Жечпосполита. (…) Разбира се, не всички територии на Съветска Украйна (бяха част от нея), а само северозападната част."

Зоркин на свой ред обърна внимание на факта, че картата е направена от французи. „Е, след като са отбелязали какво се е случило. Отбелязали са на картата какво се е случило в живота, на земята“, завърши президентът Путин, предаде "Гласове".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай