Путин извади ново супер оръжие, с какво плаши НАТО

Русия изстреля успешно хиперзвуковата ракета "Циркон"

Путин извади ново супер оръжие, с какво плаши НАТО | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин съобщи, че в петък сутринта е извършен залпов изстрел на хиперзвуковата система "Циркон".

Той отбелязва, че изпитанията са били "успешни, безупречни", съобщи "Фокус".

"Тази нощ, по-точно сутринта, беше извършен залпов пуск на хиперзвуковата система "Циркон", това е най-новата ни ракета, която работи както по морски цели, така и по наземни цели. Изпитанията са проведени успешно, безупречно. Това е голямо събитие в страната и съществена стъпка към повишаване на сигурността и отбранителната способност на Русия, “, каза Путин на съвместно заседание на Държавния съвет и Съвета за наука и образование.

Той се обърна към министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров и го помоли да „предаде най-добри пожелания, поздравления на екипите, работили по този продукт, да благодари на всички за резултата и да предаде на всички разработчици, дизайнери, инженери и работници - всички, които са участващи в тази работа, най-искрените думи на благодарност."

Съобщението идва на фона на нарастващо напрежение между Москва и НАТО и предупреждения към Путин от страна на Алианса и САЩ за санкции при евентуално нападение на Русия над Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай