Проливни дъждове в Анталия предизвикаха хаос

Има загинал

Проливни дъждове в Анталия предизвикаха хаос | StandartNews.com

Източник: бТВ

Проливни дъждове в южния турски средиземноморски окръг Анталия. Учебните занятия в пет района на окръга са преустановени. А един човек е загинал при бедствената ситуация. Тялото на 47-годишния турски гражданин е открито в автомобила му в наводнен тунел в район Кепез, предава турската държавна агенция ТРТ Хабер.

Поради неблагоприятните метеорологични условия Общинската администрация в региона е обявила официален почивен ден за служителите, които са инвалиди, бременни или хронично болни.

Пороят е започнал вчера вечерта, като интензивността му е нараснала през нощта. Заради валежи е затруднено движението по пътищата, много превозни средства са отнесени от наводнението, а градският транспорт се движи с големи закъснения. Наводнени са и много жилища, предаде БТА.

Окръжната пожарна дирекция в Анталия е започнала работа по отводняване и евакуиране на пострадали граждани, които са били блокирани в превозните си средства.

Спасителните операции в региона продължават. Властите съобщават, че на летището в Анталия няма извънредна ситуация и въздушният трафик се осъществява по график.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай