Продават за $159 млн. дворец на плажа

Продават за $159 млн. дворец на плажа | StandartNews.com

Луксозно имение в американския щат Флорида, вдъхновено от двореца Версай във Франция, се продава за внушителните 159 млн. долара, съобщи в. "Дейли Мейл". Неслучайно имотът се нарича Le Palais Royal, или Кралския дворец.

Той се простира на близо 6 декара площ и се намира на брега на океана в Хилсбъро бийч, Флорида. В имението има 11 спални, а президентският апартамент разполага със собствен отопляем басейн на терасата. В комплекса има още 6 водопада, един от които висок 8 м, и мраморно стълбище, чието построяване е струвало 2 млн. долара. В обзавеждането е използвано 22-каратово злато за общо 3 млн. долара. За забавление на жителите и гостите пък е предвидена кинозала с 18 места, картинг писта, ледена пързалка и нощен клуб. Има и винарска изба за 3000 бутилки и огромен аквариум. Гаражът е за 30 автомобила. В двора има и голям плувен басейн с воден бар и водна пързалка. Имението се намира на плаж, до който външни посетители могат да стигнат само с лодка, и осигурява на жителите пълно спокойствие. Джакузи и пещ за пица са част от другите екстри. Има и пристанище за две лодки.

Дворецът все още се строи, но ще е готов съвсем скоро. Завършена е основната сграда, изграждат се две вили за гости, които ще споделят общ басейн. Проектирането и построяването на имението е продължило досега 7 г., а до окончателното му завършване ще минат още 2 г.

Собственик на имота е предприемачът Робърт Перейра, който първоначално смятал да живее в двореца, но се отказал по неизвестна причина. Сега му търси купувач. Досега по двореца са похарчени 100 млн. долара. За първи път той бил обявен за продан през 2014 г. срещу 139 млн., но наскоро собственикът вдигнал цената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай