Голям проблем с полетите до Италия. Десетки българи блокирани

Министерство на туризма получи информация за проблеми с полетите до Италия

Голям проблем с полетите до Италия. Десетки българи блокирани | StandartNews.com

Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение Бъдеще за туризма " изпратило писмо до Министерството на туризма (МТ) на 27 юли 2023 г., в което се съобщава за проблеми, свързани с отменени полети на български туристи до Италия.

В сигнала е обяснено, че от 15 юли 2023 г. туроператорите имат сериозен проблем, защото част от полетите на авиокомпания Wizz Air са анулирани в последния момент. В писмото се посочва още, че туроператорите в България имат добро сътрудничество с авиокомпанията и заради многото дестинации и добрите цени базират част от програмите си на полети на Wizz Air. Според сигнали на две туроператорски в последните три седмици обаче закъсненията и анулациите на полети са по-скоро правило, а не изключение.

Заради отменените полети на български туристи до Италия, Министерството на туризма излезе с позиция, в която определя като изключително неприятна ситуацията с десетки български туристи без начин да се приберат от почивка в Катания поради отказ да се изпълни полет от страна на авиокомпанията Wizz Air. От ведомството обясняват, че тя е породена от форсмажорната ситуация на летищата в цяла Сицилия и трудностите, възникнали поради пожарите там, което е и причината гражданските полети да се обслужват с ограничен капацитет, съобразно получените слотове от отдел "Гражданска авиация" на мястото на дестинацията, пише news.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай