Потрес! Каква екзекуция показа Готвачът на Путин

Савият Пригожин се зае да коментира видеото

Потрес! Каква екзекуция показа Готвачът на Путин | StandartNews.com

Евгений Пригожин, близък съюзник на руския президент Владимир Путин, заяви днес, че бившият наемник, който беше заснет да бъде екзекутиран с удар с чук по главата, след като смени страната си във войната в Украйна, е предател.

Пригожин, руски бизнесмен, основал частната военна групировка "Вагнер", реагира на непроверен видеозапис, разпространен в Телеграм, на който се вижда как мъж, идентифициран като бивш наемник на "Вагнер" е екзекутиран, след като признава, че през септември е сменил страната, за да се "бори срещу руснаците".

На кадрите се вижда как мъжът, чието име е Евгени Нужин, на 55 години, е с глава, залепена с тиксо за тухлена стена. Той разказа, че е бил отвлечен в Киев на 11 октомври и се е озовал в едно мазе.

"Удариха ме по главата, изгубих съзнание и се озовах в това мазе", каза той. "Казаха ми, че ще бъда съден". Докато казва тези думи, неидентифициран мъж, който се разхожда в бойно облекло зад Нужин, удря с чук отстрани главата и врата му.

На видеото се вижда как Нужин се свлича на земята, а неидентифицираният мъж нанася още един удар с чука в главата му.

Помолен да коментира видеото с екзекуцията, Пригожин заяви, че видеото трябва да се нарича "Куче получава кучешка смърт".

"Нужин предаде своя народ, предаде своите другари съзнателно", заяви Пригожин, който е санкциониран от САЩ и Европейския съюз за ролята си във Вагнер. "Нужин беше предател".

Пригожин потвърди едва през септември, че е основал "Вагнер Груп" през 2014 г. Това е първото публично признание за връзка, която той преди това отричаше и съдеше журналисти за отразяване.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай