Полицаят, застрелял жена в Капитолия, е отстранен

Жената е починала по-късно от раните си.

Полицаят, застрелял жена в Капитолия, е отстранен | StandartNews.com

Американският полицай, застрелял Ашли Бабит, участничка във вчерашните безредици в сградата на Конгреса в САЩ, е отстранен временно от работа. Това заяви днес началникът на полицията в Капитолия Стивън Сънд.

Жената е починала по-късно от раните си. Тя се оказа ветеран, служил 14 години във ВВС.

„Полицейският служител е изпратен в административен отпуск, неговите пълномощия на полицай са преустановени в очакване на резултатите от разследването”, се казва в изявлението на Сънд.

Над 50 души от правоохранителните органи са пострадали при безредиците, няколко от тях са хоспитализирани със сериозни наранявания. Сънд каза още, че полицията разследва подробно атаката срещу Капитолия, предаде Ройтерс.

Полицията се е отзовала на сигнали за две взривни устройства и подозрителен автомобил близо до Конгреса.

„И двете устройства бяха опасни и са можели да нанесат големи вреди на обществената безопасност. Те са обезвредени и са предадени на ФБР за по-нататъшно разследване и анализ”, каза Сънд.

Междувременно стана ясно, че полицията във Вашингтон е арестувала 68 души. Повечето от тях са арестувани в самата сграда на американския Конгрес, съобщи днес началникът на полицията Робърт Конти, цитиран от Ройтерс.

„Имаме страшно много работа по идентифицирането и задържането на всеки един от буйната тълпа, отговорен за действията си”, каза Конти пред репортери. Сред задържаните има 60 мъже и 8 жени, арести са извършени както вчера, така и тази сутрин, добави началникът на столичната полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай