Политолог с гореща прогноза. Влизаме ли в Шенген

Решението ще зависи от това до колко излъчваме сигнали за последователност

Политолог с гореща прогноза. Влизаме ли в Шенген | StandartNews.com

Решението на Европейския съвет за приемането на България и Румъния в шенгенското пространство ще зависи до голяма степен от това до колко излъчваме сигнали за последователност на контрола на границите.

Това каза пред Euronews Bulgaria политологът Христо Анастасов. Това, че един от големите политически скандали в България беше около трафика на ГКПП „Капитан Андреево“ определено не помага. Не трябва да има негативни сигнали към тези, които не искат България и Румъния да влязат в Шенген.

Умерен песимист съм, с надежда да бъда опроверган.

За резултатите от изборите политологът Христо Анастасов даде два възможни прочита – много от същото и фаза две на падането на предишното правителство. При втората презумпция трябва да включим едно подводно споразумение, за което говореше състава на служебния кабинет, между президента Радев и Бойко Борисов.

Независимо дали ще се състави правителство или не – тези ще са старите нови, решаващи играчи в близко бъдеще. За самия вот трябва да отчетем една огромна умора. Няма нищо по-страшно като сигнал от броя неотишли до урните. Бойко Борисов е отворен към всякакви евроатлантически коалиции, но не виждам никакъв проблем ролята на скрито мнозинство, каквото представлява правителството на малцинството, да се изпълнява от „Възраждане“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай