Подозират отравяне на Навални

Личната му лекарка твърди, че има обриви и подутини

Подозират отравяне на Навални | StandartNews.com

Руският опозиционен лидер Алексей Навални може да е бил отровен. 43-годишният Навални бе откаран вчера в болница, след като получи остра алергична реакция в затвора, където излежава 30-дневна присъда за нарушение на законодателството във връзка с демонстрациите.

Съобщенията за здравословното състояние на Навални са противоречиви, съобщи днес Ройтерс. Агенцията цитира представител на болницата в която е руснакът. Той е в задоволително състояние, гласи лаконичният коментар.

Асошиейтед прес обаче се позова на личната лекарка на Навални Анастасия Василиева, която го видя вчера. Според нея опозиционерът може да е бил отровен.

"Предполагам, че е възможно причината за "болестта" на Алексей Навални да е токсичен агент", написа във Фейсбук Василиева, цитирана и от Франс прес. Лекарката съобщи днес, че по тялото на Навални е имало подутини, а на лицето му е имало обрив, като това може да означава, че той е станал жертва на химическо отравяне.

Причината за алергичната реакция или за отравянето все още не е ясна. Съюзникът на Навални Леонид Волков допусна вчера, че наистина е възможно да става дума просто за алергична реакция, защото хигиената в затвора била ужасна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай