Неделя,

Отива ли си Тереза Мей?

От: Стандарт -
Отива ли си Тереза Мей?
A
A
A

Повод за такава хипотеза стана обещанието й пред депутатите, че ще могат да гласуват за провеждане на втори референдум за Брекзит, ако подкрепят нейното споразумение с ЕС. В правителството това е предизвикало истински шок у някои министри и на заседание на кабинета по въпроса за Брекзит такава възможност не е била одобрена.

Според лондонския вестник „Таймс“, цитиран от ТАСС, тя може да обяви оттеглянето си от поста на насрочената за 24-и среща с Греъм Брейди - председател на „Комитета 1922“, обединяващ депутати от Консервативната партия и решаващ въпросите по избора или смяната на лидера на партията.

Редица министри, включително тези на вътрешните и на външните работи и по въпросите за Шотландия, се опитали лично да обсъдят с Тереза Мей своята позиция и поискали среща с нея. Тя обаче отказала. Тогава последвала оставката на Андреа Ледсъм - лидерка на Камарата на общините и по същество личен представител на Мей в Долната камара на парламента. В писмо до премиерката тя изразила несъгласие с курса ѝ по въпроса за развода с ЕС. Оставката й може да се окаже пагубна за премиерството на Мей.

Британската преса без изключение е на мнение, че Мей е загубила контрол над положението и оттеглянето й е въпрос на часове.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички