Остро предупреждение от Кьовеши

Кой защитава престъпните организации

Остро предупреждение от Кьовеши | StandartNews.com

Главната прокурорка на ЕС Лаура Кьовеши предупреди, че престъпните организации имат прекалено голямо влияние върху демократичните структури, предаде ДПА.

"В нашите производства откриваме хора от бизнеса, политици или служители в публичния сектор, които защитават престъпни организации", каза Кьовеши пред германския в. "Зюддойче цайтунг". 

Европейската прокуратура е независим и децентрализиран орган, който е упълномощен да преследва престъпления срещу бюджета на ЕС в националите съдилища. Фокусът ѝ е върху престъпления, свързани с неправомерно получаване на евросубсидии или със сключване на договори с ЕС, както и върху митнически нарушения и схеми за измами с ДДС.

Според Кьовеши мащабите на измамите с еврофондове се подценяват. По изчисления на Европол досега в Европа са конфискувани едва 4% от финансовите средства, придобити по престъпен начин, предаде БТА.

Освен това европейската главна прокурорка заяви, че Германия е привлекателна страна за измамниците.

"Това е една голяма икономика, има много компании, лесно е да се укрият някои неща", посочи Кьовеши. Въпреки това броят на делата показва, че има добро равнище на разкриваемост на престъпленията. "Ако навсякъде имаше същото ниво на разкриване на измами с ДДС или митнически измами като в Германия, ситуацията като цяло щеше да е по-добра", заключи Кьовеши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват--- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи
Аре стига
преди 1 месец

Сме се правили на слепи,че наще са корумпирани да но например САЩ не са по различни от нас в корупцията просто по малко крадят от народа си!!! От 34 г разчитаме на Запада да ни оправи корупцията,ето ви на факт! Кьовеши щеше да съди и Боко ама на и тя е бесилна срещу нашия Буда!!! ЕС И САЩ СЪЩО УЧАСТВАТ КОРУПЦИЯТА НИ!!!

Откажи
Катя
преди 1 месец

Когато говори за престъпни действия върху структурите на ЕС, Кьовеши трябва да започне с престъпните действия на Урсула фон дер Кайен по отношение на договорите за ваксини. Едва тогава ще повярвам, че европейската прокуратура е децентрализирана и независима. Всичко друго е прах в очите.

Откажи