Оправдана и виновен за подслушване от таблоид

Бившият главен редактор на британския в. "Нюз ъв дъ уърлд" Ребека Брукс и съпругът й Чарлз напускат съда, след като бяха оправдани в аферата за подслушвания

Оправдана и виновен за подслушване от таблоид | StandartNews.com

Бившият главен редактор на британския в. "Нюз ъв дъ уърлд" Ребека Брукс беше оневинена по делото за подслушване на телефони, а Анди Коулсън, който също беше главен редактор в закрития таблоид, беше признат за виновен.

Брукс, която ръководеше британския клон на медийната империя на магната Рупърт Мърдок, беше оправдана от лондонски съд по обвиненията в участие в заговор за подслушване на телефони и незаконни плащания. По делото бяха оправдани също така съпругът й Чарлз, бившата й секретарка Черил Картър и шефът на сигурността в "Нюз интернешънъл" Марк Хана, които бяха обвинени в опит за възпрепятстване на разследването. Коулсън, който беше съветник по медийните въпроси на британския министър-председател Дейвид Камерън, беше признат за виновен в участие в заговор за подслушване и го грози лишаване от свобода. Подслушванията са били извършвани в периода 2000-2006 г. и са засягали стотици хора, включително знаменитости като британския принц Хари, съпругата на брат му принц Уилям - Кейт Мидълтън, и актьора Джъд Лоу. Заради скандала с подслушванията собственикът на известното издание - австралийският магнат Рупърт Мърдок - го закри.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай